Sisämaalaus hintaesimerkit - mitä maalaus maksaa?

Sisämaalaus on yksi yleisimmistä kodin parannustöistä, jolla asunnon ilmettä saa päivitettyä nopeasti ja tehokkaasti. Useimmiten maalausprojektissa ainakin kodin katot ja seinät saavat uuden maalipinnan, mutta toisinaan myös ovet, patterit, ikkunasyvennykset ja muut pinnat vaativat myös käsittelyä.

Tässä sisämaalauksen hintaa käsittelevässä artikkelissa keskitymme enemmän seinien ja kattojen maalauksen kustannuksiin, jotta voit arvioida kannattaisiko työ tehdä itse vaiko tilata sen ammattilaiselta.

Sisämaalauksen hinta

Laske seinien ja katon maalauksen hinta itse:

Hinta-arvio on suuntaa antava

Asunnon maalauksen hinta

Mistä sisämaalauksen hinta koostuu?

Sisämaalauksen hinta koostuu useista tekijöistä. Ensinnäkin työn laajuus ja maalattavien pintojen kunto vaikuttavat hintaan merkittävästi. Jos seinät ovat hyvässä kunnossa, työ on nopeampaa ja edullisempaa. Toisaalta, jos seinissä on enemmän halkeamia tai epätasaisuutta, jotka halutaan pois esimerkiksi ylitasoittamalla, nousevat kustannukset merkittävästi. Normaalit “elämisen jäljet”, kuten taulureikien kittaukset seiniltä kuuluvat yleensä normaaliin sisämaalauksen prosessiin eikä niitä hinnoitella erillisenä tasoitetyönä. Hintaan myös vaikuttaa käytettävät materiaalit, maalien laatu ja sävyjen määrä. Laadukkaammat maalit kestävät pidempään ja antavat paremman lopputuloksen, mutta ne ovat yleensä vähän arvokkaampia.

Yhteenvetona sisämaalauksen hintaan vaikuttaa:

 • maalattavan alueen neliömäärä
 • maalattavien pintojen kunto ja tavoiteltu lopputulos
 • kohteen haasteellisuus (huonekorkeus, porraskäytävä, jne)
 • käytettävät maalit (erikoismaali?)
 • sävyjen määrä
 • työn suoritusaika (tekeekö työn arkena vai viikonloppuna, keskellä kiireistä kesää vai talvella?)

Mitä asiakkaamme sanovat meistä

Ilkka Kantonen
Ilkka Kantonen
2024-02-22
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Tosi joustava palvelu, selkeä ja kohtuullinen urakkahinnoittelu, laadukas työnjälki. Ripeää tekemistä. - Kaikki asianosaiset (Ilmeen ja asiakkaan) ovat yhteisessä Whatsapp -ryhmässä, joten tieto kulkee ja osapuolet pystyvät reagoimaan nopeasti tilanteisiin.
Jari
Jari
2024-02-14
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Tilasimme peltikaton maalauksen heinäkuussaa 2023. Kaikki sujuin alkukatselmuksesta loppukatselmukseen harvinaisen hyvin. Eristyisesti pidin hyvästä kommunikaatiosta ja väliraportoinneista eri työvaiheiden välillä. Työn jälki erinomaista ja aikataulu piti hienosti. Harvoin voin suositella remonttiyrityksiä, mutta nyt teen sen erittäin miellläni. Maalaavat kuulemma myös sisäkohteita.
Miika Laajalahti
Miika Laajalahti
2024-02-08
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
ILMEen porukka on ammattimaista alusta loppuun. Isohko maalausprojekti oli vaivaton tilaajan näkökulmasta. Jälki laadukasta ja loppusiivous urakan jälkeen tehtiin todella huolellisesti. Vahva suositus!
Quinn Dao
Quinn Dao
2024-01-27
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Samuel's team painted the walls in our new flat with 3 different colors, and also helped us paint the kitchen tiles. I'm very happy with the friendly service, dedication, active communication, and high quality paint job provided by Samuel's team. Highly recommend this team for your painting needs, way better and faster than doing it yourself especially when you have many walls to paint 🙂
Esko Toivonen
Esko Toivonen
2024-01-15
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Ensimmäisestä yhteydenottopyynnöstämme aina lopputarkastukseen saakka kaikki sujui todella esimerkillisesti ja ripeässä aikataulussa. Ennen urakan alkua projekti käytiin työnjohdon kanssa läpi perusteellisesti ja sillä tavoin, että mekin ymmärsimme, mistä työ ja kustannukset muodostuvat. Saatu tarjous oli selkeä ja sopivasti pilkottu osatöihin, mikä antoi meille mahdollisuuden valita, mitkä työvaiheet tilaamme Ilmeeltä ja mitkä teemme itse. Päädyimme tilamaan Ilmeeltä koko urakan: tarjous oli kohdallaan ja aikataulu meille sopiva. 120 m² asunto tasoitettiin, hiottiin ja maalattiin märkätiloja luukuunottamatta lähes kokonaisuudessaan – sisältäen porraskaiteet, puu- ja metalliovet, atrium-pihan ikkunanpuitteet, takan, lämpöpatterit, kattoikkunat sekä katot ja seinät. Tämän lisäksi ILME toteutti vielä matkan varrella ilmenneen ylimääräisen tarpeen keittiön purkamiseen – ja siitäkin huolimatta pysyttiin alkuperäisessä aikataulussa. Kerrassaan hienoa! Erityisesti pitää mainita, että kommunikointi sujui loistavasti – asia, jonka ovat näköjään muutkin Ilmeen asiakkaat nostaneet esiin. Saimme jokaisen työpäivän osalta maalareilta tai työnjohdolta kuvia & videoita sekä yhteenvedon siitä, kuinka työt ovat edistyneet ja mitä tehdään seuraavaksi. Mikäli puolin tai toisin ilmeni kysymyksiä, niin asiat selvitettiin näppärästi Whatsapp-kanavan kautta. Toimii! Työn jälki oli ensiluokkaista ja yhteistyön helppous suorastaan loistavaa. Tässä on ehdottomasti hyvin hoidettu maalausliike, jota uskallan suositella isompaan tai pienempään urakkaan.
Peter McLaughlin
Peter McLaughlin
2024-01-12
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
We used Samuel’s company to fully repaint our house prior to moving in and it looks fantastic. The finish is great and it was done quickly and professionally with good communication throughout. If we need anything else in the future we know who to contact.
Mike O (eLk)
Mike O (eLk)
2024-01-10
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Best painting company in Helsinki
Jarmo Matikainen
Jarmo Matikainen
2023-12-05
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Lyhyellä varoitusajalla tilasin uuteen asuntoon seinä- ja kattomaalaus urakan. Tämä onnistui joustavasti. Maalauksen toteutus sujui aikataulussa ja minut pidettiin koko ajan ajan tasalla töiden edistymisestä. Erittäin hyvä kokonaisuus asiakkaan kannalta, jonka kruunasi työn korkea laatu. Suosittelen oman kokemukseni perusteella lämpimästi.

Sisäseinien maalauksen hinta per m2

15-20 €/m²

Kipsilevyseinän maalaus

15-20 €/m²

Betoniseinän maalaus

20-25 €/m²

Tiiliseinän maalaus

Asunnon sisäseinien maalauksen hinta on yleensä alkaen 15-20 euroa per maalattava neliömetri riippuen seinien kunnosta ja käytettävistä maaleista. Yleisesti itse seinien maalaus on saman hintaista olipa kyseessä kipsilevy- tai betoniseinä ja mahdolliset hintaerot syntyvät pintojen pohjakunnosta sekä käytettävistä materiaaleista. Esimerkiksi keittiössä on hyvä olla paljon kosteutta ja kulutusta kestävä maali kun taas samaa maalia ei ole välttämättä tarpeellista käyttää olohuoneessa. Alla suuntaa antavia maalauksen neliöhintoja normaaliin huonekorkeuden kohteisiin: (m2 = maalattava neliö)

Sisäkaton maalauksen hinta per m2

alk 20 €/m²

Tasaisen sisäkaton huoltomaalaus

alk 25 €/m²

Röpelökaton huoltomaalaus

Tarjousperusteinen

Tasoitetyöt erillisellä hinnoittelulla

Asunnon sisäkaton maalauksen hinta on yleensä alkaen 20-30 euroa per maalattava neliömetri riippuen projektin koosta, haastavuudesta ja siitä, maalataanko myös seinät projektin yhteydessä. Mikäli seiniä ei maalata, vaativat ne lisäsuojaustyötä ja projekti on luonnollisesti hitaampi sekä kalliimpi. Sisäkaton maalaus hyvällä lopputuloksella vaatii paljon ammattitaitoa ja erityisesti röpelökatoissa (ruiskurapatut sisäkatot) täytyy tietää mitä tekee, jotta katon tasoite ei murene alas. Alla suuntaa antavia maalauksen neliöhintoja normaaliin huonekorkeuden kohteisiin: (m2 = maalattava neliö)

Hinnoittelu

Kuinka voin arvioida maalauksen kustannuksen itse?

Saat laskettua suuntaa antavan hinta-arvion aika helposti. Mittaat vain huoneen piirin (seinien pituus yhteensä) ja kerrot sen huonekorkeudella. Eli esimerkiksi tyypillinen makuuhuone on mitoiltaan noin 3m x 4m (huoneen koko 12m2). Laske piiri 3+3+4+4 = 14 ja kerro se huonekorkeudella 2,5m (keskimääräinen huonekorkeus).

 • Piiri x huonekorkeus = maalattava neliömäärä
 • 14m x 2,5m = 35m2
 • Seinien maalaus 35m2 x 20€ = 700€
 • Katon maalaus 12m2 x 20€ = 240€
 • Huoneen seinät + katto yhteensä 940€

Yleisemmin asiakkaat tilaavat meiltä vähintään seinien ja kattojen maalaukset. Keskimääräiset maalaushinnat liikkuvat seuraavissa luokissa;

 • Yksiöiden maalaus: 1500-2500€
 • Kaksioiden maalaus: 2000-3250€
 • Kolmioiden maalaus: 2500-4000€
 • Neliöiden maalaus: 3000-4750€

Hintaan luonnollisesti vaikuttaa:

 • Maalattava neliömäärä
 • Pintojen kunto ja haluttu lopputulos
 • Käytettävät maalit ja sävyt sekä niiden määrä
 • Työn suorittamisaika (arkena vai viikonloppuna)

Mikäli haluat henkilökohtaisen räätälöidyn urakkatarjouksen, pyydä meidät käymään arviointikäynnille! Pyydä tarjous

kokemuksia

Mitä voin maalata?

Käytännössä melkein mitä tahansa voidaan maalata oikean maalin ja tekniikan avulla. Alla kuitenkin kuvia siitä mitä olemme maalanneet lähiaikoina asiakkaillemme Pääkaupunkiseudulla:

Oletko valmis saamaan hyvää palvelua?

lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ota yhteyttä lomakkeella & pyydä tarjous!