Vastuullisuus

Miten me Maalausliike ILME:ellä näemme vastuullisuuden, ja vaikuttaako se päivittäiseen työskentelyymme?

 

Mitä vastuullisuus on?

Mitä vastuullisuus on ja miten meidän tulisi huomioida se yritystoiminnassamme – Siinäpä erittäin haastava kysymys varsinkin yrittäjätaipaleen alkumetreillä oleville yrittäjille.

Monelle vastuullisuus merkitsee sitä, että yritys on hoitanut tilaajavastuulain mukaiset velvoitteet, mutta mielestämme se on aika kapea käsitys asiasta.

Mekin olemme tottakai osana Luotettava Kumppani -järjestelmää, jotta asiakkaiden on helppo huomata, että asiamme ovat lainmukaisesti kunnossa.

Maalausliike Ilme

Seuraavaksi avaamme ajatuksiamme siitä millaisista osa-alueista uskomme vastuullisuuden muodostuvan. Nämä kolme osa-aluetta ovat ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu ja taloudellinen vastuu.

Ympäristövastuu

Ekologiset ratkaisut: Maalaaminen itsessään on ekologinen ratkaisu, koska silloin uuden hankkimisen sijaan huollamme vanhaa ja pidennämme sen käyttöikää. Vaikutamme positiivisesti asiakkaiden ostopäätöksiin suosittelemalla tuotteita, jotka ovat laadukkaita, kestävät tarkoituksessaan pitkään ja ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. 

Jätteiden vähentäminen: Pyrimme minimoimaan työskentelystä syntyvän jätteen jatkuvasti kehittämällä sisäistä laskentaa tarvikemenekkiin. Näin emme osta esimerkiksi liikaa maalia, josta syntyy käyttämättömänä ongelmajätettä. Pidämme myös varastomme tarkassa käytössä, jotta saamme hyödynnettyä ylijääneen käyttökelpoisen maalin eteenpäin.

Työn suunnittelu: Suunnittelemme jokaisen projektin siten, että maalarimme joutuvat liikkumaan työn takia mahdollisimman vähän ja vähennämme siten ympäristörasitusta. Pyrimme myös keskittämään kaikki materiaalihankinnat kootusti, jotta säästämme aikaa, ajoa ja työtä hankinnoissa.

Sosiaalinen vastuu

Työntekijöiden hyvinvointi: Panostamme työntekijöidemme koulutukseen, turvallisuuteen ja hyvinvointiin varmistaaksemme, että kaikilla on positiivinen ja terveellinen työympäristö. Tavoitteenamme on hankkia ”Great Place to Work” -sertifiointi lähitulevaisuudessa (24-25).

Työelämän pelisäännöt: Olemme monikulttuurinen työyhteisö, ja pidämme työyhteisömme ilmapiirin puhtaana avoimella säännöllisellä kommunikoinnilla. Kehitämme näitä toimintatapoja aktiivisesti henkilöstön kasvaessa ja opimme tästä päivittäin lisää.

Taloudellinen vastuu

Läpinäkyvyys: Pyrimme avoimuuteen kaikissa liiketoiminnan näkökohdissa ja viestimme avoimesti asiakkaillemme, kumppaneillemme ja sidosryhmillemme. Tämän vuoksi teemme maalaustoimintaa läpinäkyvällä urakkahinnoittelulla. Tällöin asiakas tietää heti tarjouksen saatuaan mistä hinta muodostuu, eikä työn jälkeen tule yllätyksiä laskutuksessa.

Taloudellinen kestävyys: Hinnoittelemme palvelumme pitäen mielessä pitkällä tähtäimellä kestävän liiketoiminnan. Yrityksen täytyy pystyä tekemään kannattavaa liiketoimintaa, jotta se on elinvoimainen hoitamaan omat vastuunsa ja velvoitteensa. 

Loppuun kiteytetyt ajatukset vastuullisuudesta

Tiedämme, että olemme vastuullisuusajattelussa vielä ”lastenkengissä” ja niin kutsuttu maalaisjärki ohjaa enemmän arjen toimintaa. Haluamme kuitenkin olla vastuullinen toimija nyt ja tulevaisuudessa.

Siksi olemme päättäneet aloittaa korkeakouluyhteistyön Humanistisen Ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyö alkaa kevään 2024 aikana tutkimuksella ja käytännön toiminta-ohjeella siitä miten voimme vastuullisuuden avulla kehittää maalausliiketoimintaamme.

Mitä asiakkaamme sanovat meistä

Ilkka Kantonen
Ilkka Kantonen
2024-02-22
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Tosi joustava palvelu, selkeä ja kohtuullinen urakkahinnoittelu, laadukas työnjälki. Ripeää tekemistä. - Kaikki asianosaiset (Ilmeen ja asiakkaan) ovat yhteisessä Whatsapp -ryhmässä, joten tieto kulkee ja osapuolet pystyvät reagoimaan nopeasti tilanteisiin.
Jari
Jari
2024-02-14
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Tilasimme peltikaton maalauksen heinäkuussaa 2023. Kaikki sujuin alkukatselmuksesta loppukatselmukseen harvinaisen hyvin. Eristyisesti pidin hyvästä kommunikaatiosta ja väliraportoinneista eri työvaiheiden välillä. Työn jälki erinomaista ja aikataulu piti hienosti. Harvoin voin suositella remonttiyrityksiä, mutta nyt teen sen erittäin miellläni. Maalaavat kuulemma myös sisäkohteita.
Miika Laajalahti
Miika Laajalahti
2024-02-08
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
ILMEen porukka on ammattimaista alusta loppuun. Isohko maalausprojekti oli vaivaton tilaajan näkökulmasta. Jälki laadukasta ja loppusiivous urakan jälkeen tehtiin todella huolellisesti. Vahva suositus!
Quinn Dao
Quinn Dao
2024-01-27
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Samuel's team painted the walls in our new flat with 3 different colors, and also helped us paint the kitchen tiles. I'm very happy with the friendly service, dedication, active communication, and high quality paint job provided by Samuel's team. Highly recommend this team for your painting needs, way better and faster than doing it yourself especially when you have many walls to paint 🙂
Esko Toivonen
Esko Toivonen
2024-01-15
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Ensimmäisestä yhteydenottopyynnöstämme aina lopputarkastukseen saakka kaikki sujui todella esimerkillisesti ja ripeässä aikataulussa. Ennen urakan alkua projekti käytiin työnjohdon kanssa läpi perusteellisesti ja sillä tavoin, että mekin ymmärsimme, mistä työ ja kustannukset muodostuvat. Saatu tarjous oli selkeä ja sopivasti pilkottu osatöihin, mikä antoi meille mahdollisuuden valita, mitkä työvaiheet tilaamme Ilmeeltä ja mitkä teemme itse. Päädyimme tilamaan Ilmeeltä koko urakan: tarjous oli kohdallaan ja aikataulu meille sopiva. 120 m² asunto tasoitettiin, hiottiin ja maalattiin märkätiloja luukuunottamatta lähes kokonaisuudessaan – sisältäen porraskaiteet, puu- ja metalliovet, atrium-pihan ikkunanpuitteet, takan, lämpöpatterit, kattoikkunat sekä katot ja seinät. Tämän lisäksi ILME toteutti vielä matkan varrella ilmenneen ylimääräisen tarpeen keittiön purkamiseen – ja siitäkin huolimatta pysyttiin alkuperäisessä aikataulussa. Kerrassaan hienoa! Erityisesti pitää mainita, että kommunikointi sujui loistavasti – asia, jonka ovat näköjään muutkin Ilmeen asiakkaat nostaneet esiin. Saimme jokaisen työpäivän osalta maalareilta tai työnjohdolta kuvia & videoita sekä yhteenvedon siitä, kuinka työt ovat edistyneet ja mitä tehdään seuraavaksi. Mikäli puolin tai toisin ilmeni kysymyksiä, niin asiat selvitettiin näppärästi Whatsapp-kanavan kautta. Toimii! Työn jälki oli ensiluokkaista ja yhteistyön helppous suorastaan loistavaa. Tässä on ehdottomasti hyvin hoidettu maalausliike, jota uskallan suositella isompaan tai pienempään urakkaan.
Peter McLaughlin
Peter McLaughlin
2024-01-12
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
We used Samuel’s company to fully repaint our house prior to moving in and it looks fantastic. The finish is great and it was done quickly and professionally with good communication throughout. If we need anything else in the future we know who to contact.
Mike O (eLk)
Mike O (eLk)
2024-01-10
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Best painting company in Helsinki
Jarmo Matikainen
Jarmo Matikainen
2023-12-05
Trustindex vahvistaa, että arvostelun alkuperäinen lähde on Google.
Lyhyellä varoitusajalla tilasin uuteen asuntoon seinä- ja kattomaalaus urakan. Tämä onnistui joustavasti. Maalauksen toteutus sujui aikataulussa ja minut pidettiin koko ajan ajan tasalla töiden edistymisestä. Erittäin hyvä kokonaisuus asiakkaan kannalta, jonka kruunasi työn korkea laatu. Suosittelen oman kokemukseni perusteella lämpimästi.

Ota yhteyttä lomakkeella & pyydä maalaustarjous!

Kun lomake on lähetetty onnistuneesti sivu automaattisesti päivittyy ”Kiitos” -sivulle.